Winterse goulash met zuurkool

Winterse goulash met zuurkool:

– 500 g seitan in blokjes
– 2 eetl sesam olie
– 1 gele en 2 rode uien in ringen
– 2 tenen knoflook in plakjes
– 2 eetlepels kipkruiden, evt
– een theelepel karwijzaad (komijnpoeder kan ook)
– 1/4 liter bouillon
– 250 g zuurkool

– een handje gekneusde hiziki
– 1 winterwortel
– 1/8 liter haverroom
– zwarte peper
– 1 zoete aardappel in blokjes gesneden

Verhit in een zware pan de sesamolie.  Sauteer hierin de uien , wortelstukjes en de knoflook glazig. Voeg de seitan en zoete aardappel stukken toe. Blus met de bouillon. Voeg de komijn, hiziki en de kipkruiden toe. Leg dit bovenop de zuurkool en laat het geheel een 20 minuutjes sudderen op een verdeelplaatje. Maak verder op smaak met room en peper.

Eet smakelijk