Tofutaart met banaan en okkernoten

Bak een taartbodem van: 1.5 kop bloem, 2 soepl saffloerolie, snuifje zeezout en water. Kneed hiervan een deeg en verdeel het deeg in een ingevette vlaaivorm. Leg er bonen op en bak de vorm blind voor 15’ in een oven van 180°C. laat afkoelen en verwijder de bonen.

Maak nu de vulling:

Roer 1 soeplepel maizena of arrowroot met 2 soeplepel cichorei fructose en 175ml soja- of havermelk tot een papje. Verhit dit mengsel in een pannetje en breng aan de kook. Laat doorkoken tot een gebonden vla. Mix nu 1 banaan, 1 pakje zijde tofu en vanille essence onder elkaar met de vla. Snijd nu 1 banaan in schijfjes en verdeel over de bodem. Schep het tofu mengsel er bovenop. Garneer de taart met pecan of okkernoten en glazuur hem met rijststroop. Zet hem voor het serveren 1 uur in de ijskast.