Schorseneren in roomsaus met gerookte seitan

Ingrediënten: 1 dikke ui (gesnipperd), 1 kleine witte kool (geschaafd of fijn gesneden), ½ kg schorseneren (schoongeboend en in stukjes gesneden), eventueel een reepje geweekte kombu zeewier, bouillonpoeder, 1 soeplepel mosterd, snuifje komijnpoeder, haver-of rijstroom, sesamolie, gerookte seitan plakken van het merk “wheaty”

Verhit de sesamolie in een pan met dikke bodem. Voeg de ui, kool,schorseneren en komijnpoeder toe en sauteer deze in de hete olie. Roer geregeld om. Leg de geweekte kombu op de bodem van de pan en voeg een scheut water toe. Leg bovenop de groenten 1- of 2 plakken gerookte seitan. Laat nu met het deksel op de pan ca 20- 30’ zachtjes stoven. Voeg een schepje bouillonpoeder of shoyu toe,verwijder de kombu en snij hem in kleine blokjes,voeg terug bij de kool. Bind eventueel het vocht met kuzu.

Maak op smaak met de mosterd en rijstroom. Snijd de plakken in punten door ze vertikaal 1X door te snijden. Serveer met gekookte gierst of maak van gekookte gierst burgers en bak deze in de pan mooi bruin.

EET SMAKELIJK