Prei ovenschotel

Benodigdheden:

– 1 kg prei in grove stukken gesneden en gewassen

– groenten bouillonpoeder (1 kof lepel op ½ liter water)

– cous cous naar keuze

– kerrie poeder, arrowroot en sojaroom

– seitangehakt of soja gehakt

– gember siroop of confituur of mango chutney

– 1 dikke ui

– ½ kg wortelen in schijfjes gesneden

– een ovenschotel

– gemalen kaas (mag ook Wilmersburger, plantaardige gemalen kaas)

 

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180°C. bereid de couscous zoals op de verpakking vermeld staat, dan ook de wortelen in schijfjes snijden. Kook ze samen in ca 10 minuten beetgaar in water met wat bouillonpoeder Blancheer de prei 10 minuten in de kokende bouillon. Laat uitlekken in een vergiet. Maak een witte saus van het resterend kookvocht door het te binden met arrowroot. Roer er de kerriepoeder door en de sojaroom, maak op smaak met peper en zout en nootmuskaat. Giet de prei terug bij de saus en laat even staan. Verhit een braadpan en doe er een scheutje sesamolie in, fruit hierin de gesnipperde ui en het seitan gehakt. Roer er de gember siroop bij en maak op smaak met gemalen zwarte peper en zeezout of shoyu sojasaus.

Schep het gehakt op de bodem van de ovenschaal en leg hierop de wortel schijfjes en de cous cous, Schep hierop het gebonden prei sausje en strooi er de gemalen kaas overheen. Zet de schaal ca 20 minuten in de hete oven.