Nasi van bloemkoolrijst

Bloemkool

Ingrediënten

  • 2 el kokosolie
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 200 gram veggie of vlees voor nasi
  • 1 potje boemboe voor nasi
  • 1 prei in ringen gesneden
  • 1 wortel of oosterse wokgroentjes
  • ½ fijn gemalen bloemkool
  • 1 zak emping melindjo (kroepoek van kemeri noten)

Snipper de bloemkool fijn in een keukenmachine, verwarm wat kokosolie in een pan en roer er de bloemkool door. Voeg een beetje bouillon toe gemaakt van het groenten bouillonblokje. Laat alles 4 minuutjes zachtjes koken, til het deksel van de pan en laat ‘t droogkoken.

Verhit in een wok wat kokosolie, bak hierin het “vlees” met de boemboe uit het potje totdat het begint te ruiken. Roer er nu de groenten onder en roerbak alles gaar. Roer er nu de bloemkoolrijst door. Serveer eventueel met satésaus en of kipstokjes. Serveer er de emping melindgo bij.

Eet smakelijk!

DELEN
Vorig artikelWeleda actie
Volgend artikelKooklessen