Lekker bakken: Kruidkoek

Kruidkoek:

 

  • 200 gram geweekte rozijnen (in kaneelthee of gemberthee)
  • 100 gram speltmeel en 150gram speltbloem
  • 50 gram sojameel
  • 1 zakje wijnsteen bakpoeder
  • 1 pot amasake
  • 4 soepl ahornsiroop
  • 4 soepl rijststroop
  • 1 soepl koekkruiden
  • 1/2 koffielepel nootmuskaat en kaneel
  • Snuifje zeezout
  • Evt 1 geraspte mandarijn (zeste)
  • 2 soepl saffloerolie (distelolie)
  • Ca 1 dl granendrank naar keuze

 

Verwarm de oven voor op 175°C.laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog met keukenpapier, strooi er wat bloem over. Doe alle drogen ingrediënten in een kom, voeg de amasake, stropen en de zeste toe en roer alles goed onder elkaar. Voeg beetje bij beetje de granendrank toe totdat je een cake-achtig beslag hebt. Roer er de rozijnen onder. Voeg het beslag in een ingevet en met meel bestrooid , cakeblik of springvorm. Bak eerst 15’ op 175°C en daarna nog 30’ op 150°C. laat afkoelen en snijd dan in punten of stukken.

DELEN
Vorig artikelWinter pasta festijn
Volgend artikelPaaskookles 3 maart