Kooklessen

 

De data voor de kooklessen voorjaar 2019 zijn bekend! Bijna al onze lessen vinden plaats van 19.00 uur tot circa 22.00 uur aan de Schansstraat 15, 3690 te Zutendaal.

Al onze kooklessen zijn vegan, vegetarisch, glutenvrij (grotendeels) en vrij van geraffineerde suikers.

Aanmelden kan bij ons in de winkel aan de Rijksweg te Maasmechelen, via de mail info@gwhetzonnetje.be, een berichtje of via messenger.

  • 19 januari 2019 : deze les vindt overdag plaats van 9.30uur tot ca 17.00 uur. Dit is de basisles “in balans komen en blijven”. Ben je na de feestdagen ook weer toe aan een gezonde levensstijl en meer evenwicht in je leven? Wil je ook qua gewicht in balans komen en blijven, dan is deze les zeker voor jou een aanrader. Lekker en gezond eten zonder schuldgevoelens en toch meer energie krijgen, meer zin om dingen ook echt aan te pakken!!! Het ochtendgedeelte beginnen we met thee en iets lekkers, dan volgt het theorie gedeelte. Erna smullen we samen van een vers bereide lunch en daarna gaan we verder met de basis bereidingen van een winterdagmenu. Tussendoor beantwoord ik al je vragen.
  • 22 Januari: winter bakles; deze avond maken we een kruidcake, 3 in de pan (hartig), 3 in de pan (zoet), notencake en verschillende koekjes.
  • 29 Januari: winter kookles, we maken tijdens deze avond heerlijke winterse gerechten klaar die ons sterk, gezond en warm houden tijdens de gure koude maanden, snel klaar en heel voedzaam.
  • 5 februari: “fermenteren, hoe begin ik daar aan?”, deze avond leer je de basis principes van fermenteren en pickles zelf maken. Gefermenteerde voeding verdiend meer dan ooit zijn respect terug vanwege zijn heilzame invloed op je darmflora en daarmee gelijk je hele verteringssysteem en gezondheid.
  • 19 februari: groen-wit vasten, maak je lichaam schoon van buiten, maar vooral ook vanbinnen….het is nu het moment om te vasten. Februari/maart is de periode dat de lever het beste gezuiverd wordt. We eten eenvoudige gerechten op basis van groen/wit en daardoor verlies je afvalstoffen die je hebt vastgehouden tijdens de winter periode. Je verliest gewicht, krijgt na zo’n kuur een verjongend effect op al je cellen en voelt je als herboren.
  • 12 Maart: wok gerechten; deze avond maken we 5 verschillende wokgerechten klaar, allemaal heel verschillend van smaak en ingrediënten, lekker snel klaar, verwarmend en smakelijk.
  • 26 Maart: Ovenschotels; we maken deze avond 5 verschillende ovengerechten klaar, allemaal heel verschillend van smaak en ingrediënten, lekker snel klaar, verwarmend en smakelijk.
  • 9 April: Paas kookles, net als met de kerstkookles maken we een voorgerechtje, soep, hoofdschotel en een super lekker dessert klaar om je gasten mee te kunnen overtreffen dat Vegan eten echt jammie- jammie is zonder gruwel….
  • 30 April: lente kookles; de heerlijke lente groentjes zijn er weer, volop kokkerellen geblazen dan maar!!! Ik maak die avond weer 5 verschillende lente gerechten klaar, laat je verrassen!

 

Wij hopen jou binnenkort te mogen begroeten!

Hartelijke groet,

Joyce