Tofu noedelsoep

1 EL sesamolie, 100 gram specerij pasta (zie hier beneden), 2 wortelen in maantjes gesneden, 1 liter kookvocht van gekookte pasta of water, 1 pakje tarwe- of rijst noedels (terrasana), Instant wakamé vlokjes, 1 groot blik kokosmelk, 1 pakje tofu naturel, 80 gram taugé, 1 takje pijpui of bieslook sprietjes fijngehakt

Voor de specerijpasta:

1 losjes gevuld kopje gehakte verse koriander, 2 bosuien fijngehakt, 1 EL gemalen koriander en komijn, 2 TL curcumapoeder, 2 teentjes knoflook (in vieren gesneden), 2 EL sambal of 1 EL hot oil, 2 TL geraspte gember, 1 stengel citroengras

Verwerk deze ingrediënten in de blender tot een pasta. Verwarm de olie in een grote kookpot, verwarm de specerijenpasta hierin totdat het aroma opstijgt. Voeg de wortelen en de tofu blokjesbouillon toe. Breng aan de kook en voeg de noedels toe. Temper het vuur en laat zonder deksel 5’ zachtjes doorkoken totdat de noedels en wortelen beetgaar zijn. Voeg de kokosmelk en tofu toe aan de soep. Roer totdat de soep weer goed warm is en voeg dan de taugé toe en de bosui.

 

DELEN
Vorig artikelWebsite Het Zonnetje online
Volgend artikelMilkshake