Knolselderij soep met walnoten dukaat

Benodigdheden: 1 ui, 1 dikke prei, 1 knolselder, bouillonpoeder, ½ liter haverdrink, evt kookvocht van pasta, sesamolie, nootmuskaat en zwarte peper

Snij de knolselder in grote stukken , snij 1 stuk in dunne reepjes, heb je later nodig! Snij de prei in kleine ringetjes. Fruit de fijn gesnipperde ui in sesamolie, voeg de prei, de haverdrink en het kookvocht toe en breng aan de kook, laat ca 30’ zachtjes doorkoken. Mix de soep en maak op smaak met nootmuskaat en zwarte peper.

Voeg de laatste 10’ de bouillonpoeder toe. Verhit in een braadpan wat sesamolie en bak hierin de knolselder reepjes krokant, laat uitlekken op keukenpapier.

Dukkah:

Rooster 2 EL grof gehakte walnoten in een pan zonder olie. Haal ze uit de pan en doe er nu 1 KL venkelzaadjes, sesamzaadjes, zwarte peper. Mix samen met de walnoten in een blender tot een grove, kruimelige massa. Evt koriander zaadjes erbij is ook lekker!!!

Serveer in kommetjes met een scheutje sojaroom erbij en de dukkah ter garnering.