Kliswortel met spruitjes stoofpot

Ingrediënten
600 g kliswortel, 400 g kleine spruitjes, schoongemaakt,  2 eetlepels zonnebloemolie, een stuk of 6 tamme gedroogde kastanjes, 100 gram kastanje champignons, in plakjes gesneden, 400 ml havermelk, 2 eetlepels fijngehakte koriander en 100 g geroosterde amandelen.

Bereiding
Borstel de kliswortel schoon met een groentenborsteltje, snijd ze in plakjes van ca. ½ cm dik en leg ze gelijk in water om verkleuren te voorkomen. Kook de plakjes kliswortel in water met zout 10 minuten en een stukje geweekte kombu. Voeg de spruitjes en de kastanjes toe en kook alles nog eens 15 minuten.

Verhit een scheutje sesamolie in een zware pan en roerbak hierin de champignonplakjes. Voeg de havermelk toe en breng alles aan de kook. Giet de groenten af , snijd de kombu klein en schep ze in de saus met havermelk. Stoof alles in nog 5-10 minuten gaar. Bind het vocht evt met wat aangelengde kuzu. Maak op smaak met wat shoyu en vers geraspte nootmuskaat. Bestrooi het gerecht met de geroosterde amandelen en serveer direct. Lekker met gekookte ronde rijst of gierst en seitan.

Bon appetit!