Bietenburgers

500 g gekookte bietjes
100 g ontpitte dadels
75 g amandelen
2,5 cm verse gemberwortel, geschild en in dunne plakjes
150 g gekookte bulgur of quinoa
1 eetlepel mosterd
snufje zout
cayennepeper of chilivlokjes naar smaak
een beetje bloem om te binden
sesamolie

Maal de bieten, dadels, amandelen en gember met de pulseerknop in de keukemachine, tot alles goed gehakt is, maar geen puree. Voeg dan de bulgur, mosterd, zout en desgewenst de cayennepeper toe. Laat alles 20 minuten trekken in een afgedekte schaal in de koelkast. Voeg bloem toe als het mengsel te nat lijkt om burgers te vormen. Je kan het mengsel ook enkele uren van tevoren al in de koelkast zetten. Vorm ongeveer 6 burgers van het mengsel. Je kan ze in de olie op middelhoog vuur in een koekenpan bakken. Iedere zijde ongeveer 5 minuten. Of in de oven op 200°C, 45 minuten, dan zijn ze minder krokant maar ook heel lekker.
Je kan ook een tussenvorm kiezen: eerst 30 minuten laten drogen in de oven en dan bakken in de koekenpan.

 

Eet smakelijk!

Joyce