Bataat pudding

Benodigdheden: 1 dikke bataat (zoete aardappel), volkoren koekjes of speculaasjes, granen koffie, amandelroom, rijststroop en kaneel

Kook de bataat in een bodempje water gaar met een beetje zeezout. Pureer de bataat en roer en wat amandelroom onder, daarna de kaneel en rijststroop. Maak granen koffie klaar en leg in ieder kommetje een koekje op de bodem. Giet er de koffie over zodat ze zich kunnen volzuigen met de koffie. Schep de bataat pudding op de koekjes en laat het even rusten voordat je het serveert.

Een lactose vrije pudding!!

Overigens: bataat is heel goed voor de glymecie index, dus goed voor vrouwen met een wisselende suikerspiegel en voor mensen met een beginnende diabetes aandoening. Daarnaast bevat bataat heel veel vitamine C, is het rijk aan calcium, foliumzuur, kalium en betacaroteen. Deze laatste wordt in ons lichaam omgezet in vitamine A. En last but not least; de grote hoeveelheid vezels zorgen voor een langdurige verzadiging zonder dat heel veel calorieën binnen krijgt.

 

DELEN
Vorig artikelWorkshop oorkaarsen
Volgend artikelVastenles