Azukibonen soep

1 kop gedroogde adukibonen (=azukibonen)
1 stukje gedroogde kombu (zeewier) van 3 centimeter
1 snufje zeezout
1 middelgrote ui, geschild en gesneden
1 wortel in plakjes gesneden
1 stengel bleekselderij in stukjes gesneden
1 eetlepel maiskorrels uit een potje (dus geen verse mais gebruiken)
1 eetlepel shoyu
1 liter water

Evt bijvoet mochi in stukjes

Indien gewenst:
1 klein beetje gembersap (Je kunt eenvoudig gembersap maken door een stukje gember te raspen en dan uit te knijpen met een citroenpers of je hand).
1 stukje van het witte deel van een prei of een bosuitje of een beetje verse peterselie
(Totaal benodigde bereidingstijd ongeveer 2 uur)

Was de adukibonen en week ze gedurende een nacht. Ditzelfde doe je met de combi. Wanneer je vergeten bent de bonen en de kombu in de week te zetten, dan kun je ook ervoor kiezen de kombu 5 minuten te weken. In dat geval moeten de bonen en kombu 5 kwartier koken in de snelkookpan in plaats van 1 uur.

Snijd de kombu in kleine stukjes. Doe de kombu, de adukibonen en het water in de snelkookpan en laat 1 uur koken onder hoge druk.
Doe de plakjes ui en de gesneden wortel op de bodem van een andere pan en doe de adukibonen met kombu erbovenop. Doe het zout erbij en laat nog 10 tot 15 minuten koken. Voeg dan de bleekselderij en de shoyu toe en laat weer 10 minuten koken. De bonen moeten goed gaar zijn. Voeg aan het eind de maiskorrels toe en doe het gembersap erbij. Je kunt de soep garneren met de prei, het bosuitje of een beetje verse peterselie. Roer er evt bij sterke vermoeidheid een stukje klein gesneden mochi onder.

Uiteraard vind je al deze ingrediënten bij Gezondheidswinkel het Zonnetje aan de Rijksweg in Maasmechelen.

Groet,

Joyce