Aardappel-quinoa gratin

  • ½ kg vastkokende- of nieuwe aardappelen
  • 200 gram quinoa
  • 1 courgette
  • zeezout
  • *1 eitje
  • ½ pakje haverroom
  • 50 ml haver-of sojamelk
  • 1 eetlepel miso
  • peper en nootmuskaat (vers gemalen)
  • ca 1 eetlepel bruschettakruiden

Snij de aardappelen en de courgette met de schil in dikke schijven. Kook ze 5 minuten in kokend water met wat zeezout. Breng in een ander pannetje 1 kop quinoa aan de kook met 2 koppen zuiver water en ook wat zeezout, laat 15 ‘ op laag vuur gaar koken. Giet de aardappelen en courgette af in een vergiet. Spoel ze af met koud water om het zetmeel te verwijderen. Olie een ovenschaal in en leg hier dakpansgewijs de aardappel en courgetteschijven in. Schep nu de gare quinoa over de aardappelen. Neem een grote beker en meng hierin met een vork of klopper de ingrediënten vanaf *. Giet deze vloeistof over de groenten en quinoa en bak op 175°C in ca 20-25 minuten bruin.