mini quiche met kurkuma-bloemkool, kikkererwt en paprika

Ingrediënten voor 4 quiches

 1 rol plantaardig bladerdeeg of kruimeldeeg
100 gr kleine bloemkoolroosjes
1 klein blikje kikkererwten
1 halve rode paprika, in blokjes gesneden
kurkuma, komijn en cayennepeper
1 à 2 potjes Hobbit Wortel-Gember broodbeleg
ter afwerking: waterkers of andere scheutjes
olijfolie, peper en zout

Bereidingswijze

Verdeel het deeg over vier kleine vormpjes (diameter 10 cm) en bak het deeg blind volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen de kleine bloemkoolroosjes met wat olijfolie en een theelepel kurkuma, een snuifje peper en zout. Meng de kikkererwten en paprika met olijfolie, een snuif cayennepeper en een halve theelepel komijn, of meer naar smaak.

Stort de gekruide bloemkool, paprika en kikkererwten op een bakplaat bedekt met bakpapier. Plaats in de oven op 200°, tot wanneer de bloemkool beetgaar is en de kikkererwten krokant gebakken. Bedek het blind gebakken deeg met een grote eetlepel Hobbit Wortel-Gember broodbeleg. Vul de vormpjes verder op met de bloemkool, de paprika en de kikkererwten. Plaats nog een vijftal minuten in de oven, zodat het geheel lekker warm wordt. Werk vervolgens af met waterkers of andere scheutjes, voor een frisse en pittige toets.

DELEN
Vorig artikelYogi icetea
Volgend artikelJubileum