Linzensoep

Linzen GW Het Zonnetje
  • ½ zakje groene of bruine linzen
  • 1 bio-bouillonblokje
  • 1 liter water
  • 1 dikke wortel
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • koriander en komijn gemalen
  • ½ blikje cocosmelk (blikje van 380ml)

Breng water en bouillonblokje aan de kook met laurierblad en linzen, laat 20 minuten zachtjes doorkoken. Verhit een pan en rooster de kruiden hierin totdat ze ruiken,voeg dan1 eetlepel sesamolie toe en sauteer hierin de, kleingesneden ui, look, prei en wortel. Voeg bij de bouillon en verwijder het laurierblad. Voeg als laatste de cocosmelk toe. Als je liever van een dikkere soep houdt dan kun je wat gerstgrutten of bulgur meekoken met de linzen.

DELEN
Vorig artikelSterke prijs
Volgend artikelGlutenvrij en Lactosevrij