Kwarktaart

kwarktaart
  • 1 beker soja kwark provamel
  • 1 beker yofu naar keuze, bv bosbes of aardbei
  • 2 zakjes agar agar poeder
  • 1 pakje rijstroom van soyatoo
  • Rijststroop naar smaak
  • Koekjes kruimels (restjes) 2 EL amandelmeel en 4 dadels en 1 EL rozijnen
  • Cashewnoten pasta of witte amandelpasta
  • Bosbessen of ander fruit als topping, dit in overeenkomst met de smaak van de yofu.
  • Kuzu

Leg op de bodem van een springvorm een stuk bakpapier en sluit de vorm. Verwarm in een pannetje 50 ml. water of appelsap en los hierin de agar agar op, laat 2 minuten doorkoken. Giet dit vocht bij de yofu, rijstroom en de kwark, roer of mix goed door en laat afkoelen. Maak ondertussen de koekjesbodem, pureer de koekjes, amandelmeel, dadels en rozijnen met de cashewpasta totdat je een mooie massa krijgt. Druk deze massa goed aan op de bodem van de springvorm en laat afkoelen. Giet hier bovenop de yofu/kwark massa en zet in de ijskast om op te stijven. Maak evt een toplaagje door bijvoorbeeld bosbessen of aardbeien te verwarmen in appeldiksap. Deze met water aanlengen, samen 300ml, en dit te laten doorkoken en binden met aangelengde kuzu. Dit strijk je over de koude kwarktaart en laat je mee afkoelen.

Een heerlijke en gezonde kwarktaart!

DELEN
Vorig artikelRice drink coco
Volgend artikelZarqa actie