Italiaanse risotto met venkel en pittige tofu reepjes

Venkel GWHZ

500 ml groentenbouillon, wedena boter, 200gram ronde volle rijst of risottorijst of ½ – ½ , 100 gram gedroogde tomaatjes in olie, 1 rode ui (evt), 2 venkel knolletjes met loof, 2 EL olijfolie, 1 pakje tofu reepjes pittig gekruid, ½ TL oregano, aramé zeewier, 1 EL kappertjes, 2 EL fijngehakte peterselie, zout en peper.

Breng de groentebouillon in een grote pan aan de kook. Verhit in een andere pan de wedena boter en voeg de rijst toe. Goed roeren tot alle rijst met de boter is bedekt. Voeg de helft van de bouillon toe en laat de rijst al roerend zachtjes koken totdat alle vloeistof is opgenomen. Houd 2 EL bouillon apart en roer de rest onder de risotto. Blijf regelmatig roeren tot de rijst gaar is. De rijst moet nog een beetje vochtig zijn. Snij de tomaten klein. Pel en snipper de ui. Venkel schoonmaken en in fijne repen snijden. Olijfolie in een grote pan verhitten en tofureepjes daarin 2’ aanbakken. Tomaten, ui, venkel, oregano en de 2 EL bouillon toevoegen. Blijf roeren tot de venkel beetgaar is. Dan de groenten met de peterselie en evt het loof van de venkel en de kappertjes onder de risotto scheppen en serveren met evt een lekkere salade erbij.