Farfalla met tonijn en zomergroenten

Zomergroenten
Farfalle met tonijn en zomer groentjes

1/2 zakje spelt farfalle, 1 ui en 1 teen knoflook, 1 dikke wortel, 1 courgette of broccoli, instant wakamé ziewier (evt), 1 blikje tonijn of vegetarische ‘tonyn’ van de vegetarische slager, 1 eetlepel shoyu en citroensap, 1 potje pesto en nootmuskaat

 Breng in een pan water aan de kook voor de pasta, voeg pas zout toe als het water kookt. Snij de broccoli roosjes los van de stronk en de stronk in blokjes. Blancheer de broccoli roosjes in het zoutwater. Of snij de courgette in dunne reepjes, samen met de wortel stukjes. Verkruimel de tonijn in kleine stukjes. Verhit in een braadpan wat sesamolie en fruit hierin de klein gesneden ui, courgette ,wortel en knoflook glazig. Voeg nog een beetje water zeewier en de shoyu toe en laat ca 10 minuten smoren. Voeg de geblancheerde broccoli toe als je deze neemt ipv courgette. Giet de pesto over de gestoofde groenten en serveer er de farfalle bij en roer de saus eronder.
 **Een variatie is om broccoli te vervangen door venkel en er dille bij te voegen op het laatst.
** ook kun je zalm door tonijn te vervangen
DELEN
Vorig artikelEveron lippenbalsem
Volgend artikelBiobox actie!