Bulgursalade met gegrilde asperges en bietjes

Bereidingswijze:

Verhit de oven op 200 graden. Bestrijk de asperges met een theelepel olijfolie, leg ze op een beetje bakpapier, op een bakplaat of in een ovenschaal en verdeel de geperste knoflook erover. Snijd de bietjes in kwarten, leg ze in een braadslee, roer ze om met 1-2 eetlepels olijfolie, bestrooi met zout en peper en dek af met aluminiumfolie. Roer de kikkererwten om met 2 theelepels olijfolie en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi met zout en peper. Plaats de asperges, de bietjes en de kikkererwten in de oven. Verwijder de asperges na 15-20 minuten, als je ze voldoende gaar vindt. Keer ze halverwege een keer om. Bestrooi ze, als ze klaar zijn, met een beetje citroensap en met wat zout en peper en zet ze opzij. Verwijder de kikkererwten na ongeveer 30 minuten, als ze bruin en knapperig zijn. Schep ze terwijl ze in de oven bakken 2 keer om. Verwijder de bietjes na ongeveer 50 – 60 minuten. Wanneer ze zo gaar zijn dat je er met een vork makkelijk in kunt prikken. Laat ze een beetje afkoelen, verwijder dan de buitenste schil en snijd ze in partjes of plakjes.

Kook de bulgur: bereid, terwijl de groenten in de oven staan, de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking met groentebouillon. Giet af en laat uitlekken en wat afkoelen. Maak ondertussen ook de dressing. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of gebruik de staafmixer. Mix tot er een romige dressing ontstaat. Voeg eventueel wat water toe als je de dressing te dik vindt.

Maak de salade: verdeel eerst wat rucola over de borden, schep er dan de bulgur op en verdeel er dan de bietjes, kikkererwten, nog wat rucola en asperges over. Schenk de dressing erover.

Ingrediënten

  • 4 theelepels olijfolie
  • 1 pond groene asperges, het onderste harde stukje verwijderd
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • Ongeveer 800 gram bietjes
  • Ongeveer 300 gram kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper
  • 175 gram (spelt)bulgur
  • Ongeveer 750 ml groentebouillon
  • 65 gram tahin (Lima)
  • 60 ml haverdrink (Lima)
  • 3 takjes dille
DELEN
Vorig artikelMannavita actie
Volgend artikelSkinnyLove