Boekweit fusilli schotel met savooi kool

recept savooikool

Boekweit fusilli, 1 potje pesto met zwarte kool en tomaat, 1 gesnipperde ui, 1 savooikool, 1 dikke wortel en ½ courgette in plakjes, 1 blok gerookte tofu met sesam-amandel en instant wakamé zeewier.

Kook de fusilli beetgaar in kokend zoutwater. Verhit in een pan een scheutje sesamolie, fruit hierin de ui, plakjes wortel en courgette en de fijn gesneden kool. Voeg er per persoon 5 stukjes wakamé aan toe. Giet er een scheutje shoyu over en wat water. Zet het vuur lager en laat het geheel zachtjes garen. Haal het deksel van de pan en laat het overtollige vocht verdampen. Roer er de pesto onder en de gare, uitgelekte fusilli (bewaar het kookvocht voor de soep). Snijd de tofu in kleine blokjes en verwarm mee met de pesto. 

DELEN
Vorig artikelWeleda