Asperges in brickdeeg

Een heerlijke voorjaarsrecept met asperges!

Ingrediënten:

  • Groene asperges.
  • Brickdeeg, met één vel kan je 6 asperges inwikkelen.
  • Geklaarde boter.
  • Fleur de sel.
  • 125 g Crunchy Tahini.
  • 125 g water.
  • 2 el sesamolie.
  • 2 el Tamari soja sauce.
  • 2 el brown rice vinegar.
  • 1 el rijststroop.
  • 1 teen knoflook, geperst.
  • 1 kl verse gember, geraspt.

Voorbereiding

  1. Voor de tahini dressing meng je alle ingrediënten in een blender.
  2. Doe de dressing in een fles en zet die in de koelkast, je kan dit sausje gerust een week bewaren.
  3. Spoel de asperges en breek het onderste harde deel af. Dep ze droog in keukenpapier.
  4. De vellen brickdeeg lijken op een grote flinterdunne pannenkoek. Halveer een vel en snij elke helft in drie.
  5. Bestrijk de stukken brickdeeg met geklaarde boter.
  6. Strooi er een beetje fleur de sel op en wikkel elke asperge in een stukje deeg. Laat de punt van de asperge vrij.
  7. Werk zo verder en schik de asperges op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant lichtjes met geklaarde boter, ook de aspergepunt.
  8. Schuif de plaat met asperges in een oven van 220°C. Het brickdeeg kleurt mooi en de asperges zijn nu beetgaar.
  9. Geef een 6 à 8-tal asperges per persoon. Presenteer op een bordje en geef er een kommetje dressing bij waarin je de asperges naar hartenlust kan dippen. Het is zelfs leuk om de asperge-sticks zo uit het vuistje te eten!

Eet Smakelijk!

 

Suggesties

Vergezeld van een heerlijke dressing is dit het perfecte lente voorgerecht. Met Crunchy Tahini van Lima maak je trouwens een super lekkere dressing. A la minute is de dressing klaar. Maak er meteen een fles vol,zo heb je altijd een voorraadje in de koelkast. De dressing is zowel lekker bij gegrilde groenten als bij granen.

DELEN
Vorig artikelDe Rit Chips
Volgend artikelMannavita actie